Woocommerce kurulum konusuna başlamadan önce woocommerce nedir? önce bunu öğrenelim. Woocommerce, online olarak satış yapmanızı sağlayan ücretsiz bir e-ticaret eklentisidir. WordPress ile sorunsuz bir şekilde entegre olabilmek için geliştirilen WooCommerce, hem mağaza sahiplerine hem de geliştiricilere tam bir kontrol hakkı tanıyan dünyanın en popüler e-ticaret çözümlerinden birisidir.
İnternetteki e-ticaret sitelerinin artık 3 te 1 i ücretsiz eklenti olan WooCommerce altyapısını kullanıyor. Şaşırtıcı dahili özellikler ve güçlü genişletilebilirlik ile çevrimiçi mağazanız için mükemmel bir ücretsiz seçimdir.
Makalede Neler Var?
Çevrimiçi mağazanızı WooCommerce ile inşa etmeyi düşünüyorsanız veya henüz kullanmaya başladıysanız, bu kılavuz tam sizin için. Bu güçlü eklentinin özelliklerine ve kurulumuna genel bir bakış sunarak çevrimiçi mağazanın kurulması, ayarlanması ve ürün girişlerinin yapılması konusunda detaylı bilgiler vereceğim.
Woocommerce kurulum
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Öncelikle wordpress eklenti deposundan woocommerce eklentisinin kurulumunu yapıyoruz.Eklenti kurulumu konusunda wordpress’te eklenti nasıl yüklenir konusuna bakabilirsiniz.
Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra bizi woocommerce kurulum sayfası karşılıyor.
Başlayalım butonuna tıklayarak kurulum aşamalarına geçiyoruz.
Woocommerce kurulumu aşamasında eklenti kendine ait Mağaza,Ödeme,Sepetim ve Hesabım gibi sayfaları otomatik olarak oluşturacaktır. Devam Et butonuyla ilerliyoruz.
Gelen ekrandan ilgili ayarları seçiyoruz. Devam et tıklıyoruz.
Mağazanızın kargo,kdv oranı ve fiyatlardaki kdv dahil-hariç ayarlarını seçip, Devam Et tıklıyoruz.
Mağazanızda kullanacağız ödeme seçeneklerini bu kısımdan belirliyoruz. Eğer paypal seçerseniz mutlaka paypal e-mail adresini yazın. Devam Et tıklayıp ilerliyoruz.
Kurulumun son aşamasında ister direk ürün ekleme sayfasına isterseniz yönetim paneline dönebilirsiniz. Ben eklenti ayarları ve ürün ekleme şeklinde anlatıma devam edeceğim.
Woocommerce Siparişler Menüsü
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Siparişler ekranında daha önceden almış olduğunuz sipariş detaylarını görebilirsiniz. Aynı şekilde yeni sipariş girişini de bu bölümden yapabilirsiniz.
Yeni sipariş eklemek için Sipariş Ekle butonuna tıklıyoruz ve sipariş ekleme sayfasına gidiyoruz.
Sipariş eklemek oldukça kolaydır. Üst resimde belirtmiş olduğum alanları dolduruyoruz ve Siparişi Kaydet butonuna basıyoruz.
Wocommerce Kuponlar Menüsü
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Kuponlar menüsünde daha önce oluşturmuş olduğunuz indirim vb kuponların listesi yer almaktadır.
Yeni kupon eklemek için Kupon Ekle butonuna basıyoruz.
Kupona ait bir başlık belirliyoruz ve açıklamasını da yazıyoruz. Kupon Bilgisi kutucuğundaki Genel sekmesinde indirim türü,kupon tutarı ve ücretsiz kargo seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.
Kullanım kısıtlaması sekmesinde asgari ve azami harcama tutarı ve kısıtlamaları ayarlayabilirsiniz.
Kullanım Sınırları sekmesinde ise kuponun kaç kez kullanılabileceğini ve bir müşterinin kaç kupon harcayabileceğini seçebilirsiniz.
Woocommerce Raporlar Menüsü
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Raporlar menüsünde yaptığınız satışlara ve ürünlere ilişkin farklı detaylarda satış rapor analizleri görebilirsiniz.
Woocommerce Ayarlar Menüsü
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Woocommerce ayarlar menüsü içerisinde mağazanızın tüm detaylı ayarlarını yapabilirsiniz.
Genel sekmesi altında mağaza konumu ve para birimi ayarları yer almaktadır. Bu ayarları zaten kurulum aşamasında yapmışsanız herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.
Ürünler sekmesinde ürünlerinizin ağırlık,uzunluk birimi ve kullanıcı yorumu ayarları bulunmaktadır.
Vergi sekmesinde ürünlerinizi vergi dahil yada hariç fiyatlandırma ayarlarını yapabilirsiniz.
Kargo sekmesinde kargolama yapacağınız bölge,ülke seçimi yapabilirsiniz. Kargo seçenekleri kısmında ise kargo bilgilerinin görüntülenmesi ve adres ayarları yer almaktadır.
Kargo sınıfı kısmında ise her yere sabit fiyat gibi seçenekler ekleyebilirsiniz.
Ödeme sekmesinde , ödeme seçeneği ayarları , ödeme sayfası ayarları,kupon kullanımları gibi, detaylı ayarlar yer almaktadır.
Hesaplar sekmesinde üye kaydının hangi aşamada gerçekleştirileceği ve sayfa uzantılarına ait ayarlar bulunmaktadır.
E-postalar sekmesi adından da anlaşılacağı üzere üyelere gönderilecek olan e-posta ayarlarını içermektedir. Bu kısımda ne zaman hangi içerikte e-posta bilgilendirmesi yapılacağını seçip düzenleyebilirsiniz.
Api sekmesinde 3.parti yazılımlarla entegrasyon işlemleri yapılmaktadır.
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Bu bölümde sisteminiz ile ilgili genel bilgi ve teşhisler yer almaktadır. Genel sistem kontrolünü buradan yapabilirsiniz.
Woocommerce Genişleme Paketleri Menüsü
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Bu bölümde ise Woocommerce eklentisine ait ücretli paketlerin tanıtımları ile entegrasyon işlemleri yapılmaktadır.Mağazanıza ilave özellikler eklemek için bu kısımdaki eklentilerden satın alıp kurulumunu yapabilirsiniz.
Woocommerce Ürünler Menüsü Ve Ürün Ekleme – Silme – Düzenleme
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Bu kısımda daha önce eklemiş olduğunuz mağaza ürünleri bulunmaktadır.
Ürün eklemek için ürünler menüsünde yer alan Ürün Ekle butonuna tıklıyoruz.
Karşımıza üst resimdeki gibi detaylı bilgilerin girilmesini istenen bir sayfa geliyor. Bu sayfadaki işaretli kısımlar bizim doldurmamız gereken kısımlardır. Ürün eklemek zor bir işlem değildir. Ürün bilgilerini işaretlediğim gibi girmeniz yeterlidir.
Ürünleriniz için kategoriler oluşturup, bu kategorilere görseller ekleyebileceğiniz ayar kısmıdır.
Ürün eklerken girmiş olduğunuz etiketler bu bölümde listelenir. Ayrıca yeni etiket girişini de buradan yapabilirsiniz.
Seçenekler sekmesi ürün bilgileri kısmında (aşağıdaki resimdeki gibi ) görüntülenecek olan ilave bilgiler için kullanılmaktadır.
Ürününüze seçenek eklemek için öncelikle Seçenekler sayfasından Yeni Seçenek Ekle tıklayın. Gelen ekrandaki bilgileri doldurun.
Daha önce eklemiş olduğunuz bir ürüne seçenek eklemek isterseniz ilgili ürünü düzenleme sayfasına gidin. Ürün Bilgisi kutucuğundan Seçenekler sekmesini seçin. Az önce oluşturmuş olduğumuz seçeneği menüden seçin ve Ekle tıklayın.
Hemen aşağıda küçük bir alan belirecektir. Bu alana Seçeneğin karşısında gözükmesini istediğiniz bilgiyi yazın. Örnekte ben renk bilgisi için bir seçenek oluşturdum ve ürüne ait farklı renklerin olduğunu göstermek için aşağıdaki gibi renkler yazdım.
Ard arda sıralama yapacaksanız, resimdeki gibi kriterlerin arasına | işareti ekleyerek yazın.
Woocommerce Mağaza Genel Görünümü
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Artık mağazamız kullanıma hazırdır. Ürün sayfamız aşağıdaki gibi görünecektir.
Mazağa anasayfamız ise aşağıdaki gibi bir görünüme sahip olacaktır.
SonSöz
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Woocommerce kurulum ve kullanım konusunda oldukça detaylı ve görsel olarak anlatmaya çalıştım. Woocommerce wordpress altyapısını kullanan ve ücretsiz olmasıyla birlikte en fazla tercih edilen e-ticaret platformudur. Ücretli eklentilerinin de desteği ile inanılmaz mağazalar oluşturabilirsiniz.
hocam merhaba. ödeme için kullanıcıyı yönlendireceğimiz ödeme sayfasını nasıl oluşturacağız? bu sayfa boş bir sayfa mı olacak?
Hızlı ödeme sayfası seçenekleri için woocommerce eklentisinin farklı farklı bileşenleri mevcut.
Örneğin : https://tr.wordpress.org/plugins/woocommerce-checkout-manager/
https://woocommerce.com/products/woocommerce-one-page-checkout/
yada sayfa oluşturarak içerisine kısa kodlar ekleyebilirsiniz.
https://docs.woocommerce.com/document/woocommerce-shortcodes/
Merhabalar Sadri Bey, Ödeme sayfasında en sonda “THANK YOU FOR SHOPPİNG WİTH US, YOUR ORDER İS COMPLETE!” yazısını ve Breadcrumb alanında yani Home > Erkek Giyim > Erkek Giyim gibi gösterilen alandaki “Home” yazısını ve son olarakta herhangi bir ürün içeriği sayfasındaki “Category” alanını Türkçeleştiremiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Po Edit’le bunları düzeltemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz? İyi çalışmalar dilerim.
dil dosyasi icerisinde yok ise php dosyalarinda yazilmistir. ilgili dosyayi acip el ile degistirmeniz gerek. checkout.php ve breadcrumb.php gibi dosyalar icerisindedir
merhaba,
tema üzerine woocommerce kurulumunu yaptım fakat site açılırken üye giriş yada üye ol nasıl etkinleştiriliyor.
teşekkür ederim.
Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Siteye girişte popup olarak üye giriş ekranımı çıkmasını istiyorsunuz? Kullandığınız temada kullanıcı giriş bölümü var mı?
Hocam adres bölümüne T.C kimlik numarası ve telefon alanı -zorunlu olarak- eklemek istiyorum bunu nasıl gerçekleştireceğim?
https://tr.wordpress.org/plugins/woo-checkout-field-editor-pro/ eklentisi ile ekleyebilirsiniz.
İyi günler, şöyle bir sıkıntıyla karşılaşıyorum. ödeme sepet sayfasında html yerinde shortkodlar var. ama o sayfalar ingilizce . örneğin sepet sayfasında adet değil de quantity filan yazıyor. onu nasıl düzeltebiliriz?
Ekelntiye ait php dosyalarının içerisinde olma ihtimali var, eğer yoksa da eklentiye ait dil dosyasının içerisine bakmalısınız.
Teşekkür ederim. Sepet sayfası tanımlama sorunum vardı. Buradan hallettim. Emeğinize sağlık.
hocam merhaba, woocommerce’i “Shop” sayfasına kurmak için shop alt dizini oluşturup yine wordpress mi kurmak gerekir. Sitenin açılış sayfası şu an wordpress blog. Buradaki menüye Shop butonu ekleyip alışveriş sayfasını ayırmak mümkün mü?
Merhaba hocam ürün satın aldıktan sonra ( sepetiniz boş durumdayken ödeme yapılmaz ) uyarısı neden oluyor.yardımcı olursanız sevinirim.
Sadri hocam merhabalar benimde bir sorum var bir müşterinin maksimum 3 adet ürün satın almasını istiyorum nasıl yapabilirim ?
Merhaba Hocam
XML entegrasyon yapmaya çalışıyorum. Bir yere kadar yaptım. Fakat xml deki fiyatlar usd siteye TL olarak aktarmasını istiyorum. Nasıl yapacağımı bulamadım.
Bunun dışında xml için wp all import kullanıyorum. 15 saatte felan aktarımı yapabildi. Bir de bileceğiniz üzere günlük güncelleme gerekiyor. Deneme yaptım fakat o da aynı şekilde aşırı yavas çalışıyor.
Çalışmalarımı localhostta yapıyorum ilk etapta ondan kaynaklı bir ağırlık olabilir mi ?
Teşekkürler.
Woocommerce içerisine xml ile ürün eklemek performans açısından sorunlu olabiliyor. Öncelikle iyi bir sunucu ve iyi optimize edilmiş bir wordpress tema ve database gerekiyor. Bu tür durumlar için genellikle özel yazılım kullanılıyor. Eğer sınırlı sayıda ürün satacaksanız woocommerce tercih edilebilir fakat hepsiburada gibi sitelerden ürün çekiyorsanız özel yazılım tercih etmelisiniz.
>Sadri Hocam selamlar. Ayrıntılı bilgiler için teşekkürler. Woocommerce nin kurulum dizinini değiştirmek için ne yapmalıyız??
Woocommerce wordpress üzerine kurulduğu için wordpress dizinini değiştirdiğinizde woocommerce dizinide değişmiş olacaktır.
Sadri Ercan Hocam Merhaba Takıldığım bir problem var Shopier kredi kartı ile ödeme alıyorum. Dönüş Sayfası neresi olucak ödemeden sonra bir türlü bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer digital indirme sitei ise dönüş sayfanız ürün indirme sayfası olabilir. Eğer online satış kargo şeklinde ise dönüş sayfası ödemeniz tamamlandı gibi bir sayfa olabilir.
Hocam merhaba.İndirimli ürünlerdeki ör: 20% yüzde işaretini sol tarafa nasıl alırız. %20 şeklinde.teşekkürler
Merhaba,
Woocommerce’de ekstra bir eklenti kullanmadan sadece siparişleri görünteleyebilecek bir kullanıcı oluşturmak mümkün mü? Personel tüm admin menüsünü görüyor. Benim için riskli onlar için karmaşık bir durum oluşuyor. Teşekkürler.
Merhaba hocam. Bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim. Ödeme almak istemiyorum. Komisyonlu satış yaptığım ürünlerimi Web’e taşımak ve wp altyapısı ile sergilemek istiyorum. Bu eklentiyle Sadece kapıda ödeme ile sipariş alabilir miyiz ?
Hocam iyi günler woocommerce diger sayfalara baglamak istiyorum sadece kendi sepetine degil benim ki seyahat sayfasi benim turlarim tripsde mesela ama woocommerce de sepete koydugumuz ufak resim oluyo yani ben wocommerce odeme ozelligini trips sayfama eklemek istiyorum .yardimci olursaniz sevinirim
Bu tarz bir eklenti olması gerekiyor. Bir araştırayım.