Konu başlığı belki sizi biraz şaşırtabilir. WordPress nasıl olurda flash bellek içerisinde olur diye düşünebilirsiniz. Oldukça kolay bir şekilde wordpress işlemlerini yaptığınız siteyi flash bellek içerisinde taşıyabilir programsız olarak çalıştırabilirsiniz.
Kendi bilgisayarınızda yerel olarak wordpress kurulumu konusunda localhost wordpress kurulumu isimli makalede detaylı bir şekilde anlatmıştım.
Bu makalede ise size ister bilgisayarınıza isterseniz de flash bellek içerisine kurup tek tıkla çalıştırabileceğiniz wordpress sisteminden bahsedeceğim.
Deneme amaçlı olarak bilgisayarınıza wordpress kurmuşsanız bunu flash bellek içerisine atarak farklı bilgisayarlarda çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken kısım bahsedeceğim şekilde tekrardan kurulum yapmanızdır. Sonrasında dilediğiniz değişiklikleri yapabileceksiniz.
NOT : Anlatacağım wordpress kurulumu içerisinde Türkçe dil desteği yoktur. Eğer halihazırda wordpress kullanıyorsanız çok gerek duyacağınızı zannetmiyorum.
Usb flash bellek içerisine wordpress kurulumu
[su_divider top=”no” divider_color=”#dedede” size=”5″][/su_divider]
Bu işlem için paket bir program kullanacağınız. Kurulumu ve kullanımı çok çok kolay. Fakat ben yinede detaylı olarak sizlere işlemleri anlatacağım.
Öncelikle programımızı buradan indirip kuruluma başlıyoruz.
Kurulum klasörünü dilediğiniz bir yer olarak seçebilirsiniz. Ben masaüstü olarak seçtim. Install tıklayarak devam ediyoruz.
Kurulumun bitmesini bekliyoruz. Bittikten sonra ise Close tıklayıp kapatıyoruz. Masaüstünde InstantWp_4,5 adında bir klasör oluşacaktır. Bu klasör içerisinden InstantWp dosyasına tıklayıp çalıştırıyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi ana ekran geliyor.
Bu ana ekran içerisinde yer alan bölümlere bakacak olursak,
Bu kısım bizim yerel bilgisayarımızda kullandığımız wordpress adresidir.
Az önce kurduğumuz wordpress’in anasayfasını gösterir. Hali hazırda kurulum içerisinde hazır içerikte gelmektedir.
Adından da anlaşılacağı üzere sitemizin yönetim paneline giden butondur. Burada kullanıcı adımız admin şifremiz ise password şeklinde varsayılan olarak gelmektedir.
Eklentilerimizin yer aldığı standart wordpress eklenti klasörüdür.
Temalarımızın bulunduğu klasördür.
Bu kısımdan da phpmyadmin sayfasına ulaşabilirsiniz. Varsayılan olarak kullanıcı adı root şifre ise boş bırakılmıştır.
Giriş yaptığınızda kurulumun kendi oluşturduğu veritabanını görebilirsiniz.
Gördüğünüz gibi oldukça basit bir kullanımı bulunmaktadır. Eğer flash bellek içerisine sitenizi kopyalamak isterseniz masaüstünde oluşturulmuş olan klasörü olduğu gibi flash bellek içerisine yükleyin. Sonrasında dilediğiniz bilgisayarda herhangi bir kurulum yapmadan üstteki gibi InstantWp dosyasına tıklayarak sitenizi çalıştırabilirsiniz.
Süper bişey bu .yorum yaZmayı sevmem ama bu konu ilgimi çekti.
Teşekkürler
Gayet kullanışlı ve portable olması da çok iyi bir seçenek.
yazılar arasında renkli (burada geneli mavi) başlıklara css kodunu eklemeyi anlatan bir yazınız olsa ne kadar güzel olur?
Anlatımını yaptım.
https://www.sadriercan.com/wordpress-yazilariniza-renkli-arabasliklar-ekleyin.html
Anlatım için teşekkürler.
MySQL Admin bölümünde farklı isimle yeni bir veritabanı oluşturdum ama göremedim.Oluşturduğum veritabanı içine sitemin yedeklerini atmak istiyorum.
Nasıl görebilirim.
Phpmyadmin kısmına giriş yaparak görebilirsiniz.